БЕЗПРОВІДНИЙ КОНТРОЛЬ СЕРВОМОТОРА ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОГО УПРАВЛІННЯ - Rákay, Róbert (Технічні науки та технології, 2020)
Актуальність теми дослідження. Актуальні тенденції автоматизації дому та хобі зосереджуються на впровадженні простих рішень у повсякденні життєві ситуації. Основна мета - це, як правило, спростити або віддалено керувати завданням із недорогими пристроями. Постановка проблеми. Розробляючи системи автоматизації різних пристроїв, розробники намагаються знайти найпростіше рішення з виконанням кожної базової вимоги. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Для підготовки даної роботи були проаналізовані різні загальнодоступні таблиці даних та експериментальні рішення, а також були зроблені висновки наших попередніх та інших постійних експериментів для створення бази знань з цієї теми. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Існує багато різних комунікаційних рішень, і кожен виробник пристрою зв’язку пропонує своє рішення. Ця стаття є недостатньою для їх опису. Але створює базу для подальшого порівняння результатів з іншими майбутніми рішеннями тієї ж задачі. Постановка завдання. У цій статті пропонується система дистанційного керування для домашньої автоматизації, у цій статті створено бездротове з’єднання для дистанційного керування положенням сервомотора. Виклад основного матеріалу. Щоб запропонувати майбутню модель системи управління побутовими приладами, необхідно впровадити новітні комунікаційні технології. Використання нових протоколів зв’язку, таких як BLE, LoRA або nRF, дає хорошу основу для вирішення цього питання. Висновки відповідно до статті. У запропонованій статті представлена бездротова система дистанційного керування для простих завдань, таких як управління фарами або диммерами. Тестована система забезпечує хорошу основу для майбутнього застосування в реальному житті.