ВИМІРЮВАЛЬНИЙ КАНАЛ ДЛЯ ОЦІНКИ ВІБРАЦІЇ ДЕТАЛЕЙ МЕХАНІКИ - Marcinko, Peter; Hajduk, Mikulas; Martin, Kočan (Технічні науки та технології, 2020)
Актуальність теми дослідження. Інтерес до цієї теми підвищений, оскільки механічні вібрації можуть пошкодити машини або деталі машини. Тому доцільно розробити системи, що виявляють ці проблеми. Також ці системи можуть допомогти в своєчасній заміні зношеної деталі. Постановка проблеми. Основна мета - розробити систему, яка зможе вчасно виявити проблему, яка могла б зруйнувати пристрій. Тому необхідно розробити системи, які можуть це реєструвати. Аналіз останніх досліджень і публікацій. В останні роки спостерігається зростання попиту на обладнання, яке може вчасно виявити ці проблеми. Багато таких пристроїв вже існують і все ще оновлюються. Ця галузь називається вібродіагностикою. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Ця стаття присвячена аналізу механічних систем та створенню вимірювального каналу. Постановка завдання. Метою цього дослідження є аналіз механічних систем та складання вимірювального каналу. Функціональність пристрою можна перевірити на цьому вимірювальному каналі. Придатний він для експлуатації чи ні. В майбутньому ці системи будуть модернізовані програмним забезпеченням, яке краще реєструють вібрації. Виклад основного матеріалу. Аналіз складається з основної інформації про механічні системи та датчики. Визначення цієї проблеми описано нижче. На основі цих знань механічних систем був розроблений вимірювальний канал. Висновки відповідно до статті. Наше бачення - впроваджувати знання механічних систем не лише на звичайному вентиляторі. Проблеми вібродіагностики все ще прогресують і все частіше в технічній практиці. Ми будемо продовжувати тестування на більш складних пристроях.