ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕТОД ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ВИКОНАВЧИХ КРИТЕРІЇВ ПРОМИСЛОВИХ РОБОТІВ - Marcinko, Peter; Koščák, Juraj (Технічні науки та технології, 2021)
Актуальність теми дослідження. Інтерес до цього питання зростає. Створивши відповідне рішення, можна виявити пошкодження робота. На основі стандарту 9283 була запропонована методологія, згідно з якою можна експериментально виміряти робочі характеристики промислових роботів. Постановка проблеми. Основною метою було розробити методологію, на основі якої можна було б сформувати методологічні рекомендації та за допомогою цих рекомендацій виконати й оцінити експериментальні вимірювання. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Аналіз публікацій показує, що в даний час системи збору даних про робочі характеристики промислових роботів дуже дорогі. У цих системах використовується метод лазерної інтерференції. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Ця стаття зосереджена на аналізі релевантного методу та створенні вимірювальних приладів для експериментальних вимірювань. Постановка завдання. Метою цього дослідження було створення методології вимірювання величин. Створення придатних засобів та подальша оцінка виміряних величин. Збір даних за допомогою програмного забезпечення Matlab має бути вдосконалений у майбутньому. Виклад основного матеріалу. Аналіз ґрунтується на стандарті ISO 9283. Після ретельного аналізу були створені методичні рекомендації та вимірювальні прилади, такі як вимірювальний кут. Висновки відповідно до статті. Оскільки у відділі є робот із неточностями в позиціюванні, було вирішено спробувати створити відповідний інструмент, який міг би більш детально проаналізувати цей робота та отримати дані про робочі характеристики.