РЕАЛІЗАЦІЯ ФОТОКАБІНИ НА ПЛАТФОРМІ RASPBERRY PI - Šarga, Patrik; Šimšík, Dušan; Pavuk, Juraj (Технічні науки та технології, 2021)
Актуальність теми дослідження. У наш час використання недорогих одноплатних комп’ютерів, таких як Raspberry Pi, відбувається не лише в освітніх та хобі-проєктах, але також і у промисловості та комерційних продуктах. Саме тому надзвичайно важливо дослідити можливості використання таких недорогих систем. Постановка проблеми. Метою дослідження був аналіз існуючих рішень та розробка дешевшої фотокабіни, яка за параметрами була б порівнянна або краща за комерційні рішення, але з набагато дешевше. Аналіз досліджень і публікацій. При розробці нашого рішення та підготовці цієї статті ми врахували як поточні джерела - публікації та статті, що стосуються сучасного стану розвитку фотокабіни, так і існуючі рішення, доступні на ринку. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Нині у створеному рішенні для фотокабін не здійснюється друк, а також автоматично не надсилаються отримані фотографії на електронну пошту чи в хмару. Це буде впроваджено на наступному етапі розробки. Постановка завдання. Мета цієї статті – пояснити, як ми можемо розробити оригінальну фотокабіну за допомогою платформи Raspberry Pi. Виклад основного матеріалу. Для вирішення поставленої задачі ми використовували недорогий одноплатний мікрокомп’ютер Raspberry Pi, та для розробки фотокабіни поєднали його з фотокамерою. Для керування було розроблено програму в середовищі Python, яка є однією з найпоширеніших мов програмування і знаходить застосування в різних сферах. Висновки відповідно до статті. Використовуючи Raspberry Pi та фотокамеру, було розроблено повнофункціональну фотокабіну, яку порівняно з комерційними продуктами, і яка має значно нижчу вартість.