ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПРИ ВОДОПІДГОТОВЦІ ТА МОЖЛИВОСТІ ЇЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ НА ПРИКЛАДІ ВИРОБНИЦТВА ПИТНОЇ ВОДИ «СІВЕРСЬКА» - Замай, Жанна; Боровик, Світлана; Костенко, Ігор; Пасов, Геннадій; Буяльська, Наталія; Цибуля, Сергій (Технічні науки та технології, 2021)
У роботі вирішено проблему розрахунку іонного складу води після змішування на ТОВ «Нептун» (смт Мена Чернігівської області). Для додаткової мінералізації очищеної води після другого ступеня системи очистки компанії ECOSOFT (зворотній осмос) пропонується змішування її з водою після першого ступеню очищення (іонообмінний). Для оперативного визначення концентрацій кожного іону в результуючій воді використовується електронний табулятор Microsoft Office Excel. Для точного дозування води відповідно до обраного коефіцієнта змішування рекомендується цифровий давач рівня води ECMS. Автоматизація дасть можливість виробляти продукцію різного складу залежно від замовлень споживачів.