ПОТРЕБА АКТУАЛІЗАЦІЇ ВИМОГ ЩОДО ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ТА КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ У ЗЕМЛЕУСТРОЇ - Беспалько, Руслан; Казімір, Іван; Гуцул, Тарас (Технічні науки та технології, 2022)
Питання професійної підготовки та кадрового забезпечення у землеустрої переважною мірою опирається на зміст статті 66 Закону України «Про землеустрій» та кілька пов’язаних нормативних актів, що в основному стосуються юридичних та фізичних осіб, які здійснюють землеустрій. Сертифіковані інженери-землевпорядники зобов’язані не рідше одного разу на 4 роки підвищувати кваліфікацію. Швидкі зміни законодавства, особливо в сфері вищої освіти не могли не зачепити і питання щодо їх професійної підготовки. Розглянуто питання підготовки та підвищення кваліфікації інженерів-землевпорядників у історичному контексті. Виявлено проблемні моменти чинного законодавчого забезпечення. Запропоновано власне бачення розв’язання даної ситуації.