ЗВ’ЯЗОК МІЖ НАПРУЖЕННЯМИ І ДЕФОРМАЦІЯМИ БЕТОНУ ЗА РІЗНИХ СИЛОВИХ РЕЖИМІВ КОРОТКОЧАСНОГО ОСЬОВОГО СТИСКУ - Крусь, Юрій (Технічні науки та технології, 2022)
Запропонована зручна для користування та математичного опрацювання апроксимативна функція діаграми деформування, що відображає зв’язок між напруженнями й деформаціями бетону за «жорсткого» силового режиму однорідного стиску. Її одночасне застосування з отриманою раніше діаграмою для м’якорежимного навантажування надає можливість отримати стабільну й вільну від зайвих чинників впливу діаграму стану бетону, придатну для базованих на деформаційній моделі перерізів розрахунків зігнутих залізобетонних елементів (конструкцій) за всіма групами граничних станів та оцінки неоднорідного напружено-деформованого стану перерізів елементів (кон- струкцій) на будь-якій стадії навантажування аж до руйнування.