МЕТОДИКА ПРОЄКТУВАННЯ СИСТЕМИ КЕРУВАННЯ МІКРОКЛІМАТУ В ПРИМІЩЕННІ - Лобов, Вячеслав; Єфіменко, Людмила; Бойко, Сергій; Городній, Олексій (Технічні науки та технології, 2022)
Метою даної статті є дослідження сучасних систем автоматизованого контролю і керування мікрокліматом у приміщеннях із врахуванням оптимізації технологічних параметрів: температури, вологості та інших з розробкою простої методики проектування систем керування мікроклімату в приміщені з удосконаленою математичною моделлю, побудованою на основі правил прикладної теорії цифрових автоматів. Представлено огляд науково-технічної літератури та статей на тему автоматизації систем управління, використовуючи сучасну елементну базу. Показано системи, що використовуються нині та їх недоліки для якісного виконання поставленої мети При оцінці метеорологічних умов приміщень основне значення надано параметрам температури і вологи повітря. Дослідження виконувалось із розробленням математичної моделі і використанням правил прикладної теорії цифрових автоматів. Авторами запропоновано методику проектування системи для керування мікроклімату в приміщені на основі використання цифрового автомата. Розроблений алгоритм оптимального управління системою керування мікрокліматом у приміщенні