ЗАСТОСУВАННЯ ІНДЕКСУ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ ПРОЦЕСУ ПРИ ВИБОРІ ЗВАРЮВАЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ - Гаєвський, Володимир; Гаєвський, Олег; Пічугін, Іван (Технічні науки та технології, 2022)
На основі аналізу результатів досліджень механічних характеристик зварювальних дротів, проведених із застосуванням індексу працездатності процесу зварювання, уперше показано, що зварювальні матеріали, які вважаються прийнятними для заданого виробу в процесі оцінювання за традиційним критерієм перебування всіх експериментально отриманих значень характеристик якості в межах специфікації можуть давати невідповідні значення показників на окремих ділянках зварного шва. Запропоновано використання індексу працездатності процесу зварювання при виборі зварювальних матеріалів як більш результативного для визначення прийнятності матеріалів.