Технологічність – невід’ємна складова якості виробу - Лапковський, Сергій; Фролов, Володимир; Данилова, Людмила; Приходько, Василь; Гладський, Максим (Технічні науки та технології, 2023)
Відпрацювання виробу на технологічність – це невід’ємна частина робіт із забезпечення якості виробів. Стаття присвячена питанням можливості та доцільності проведення робіт із відпрацювання виробів на технологічність незалежно від робіт із відпрацювання виробів за іншими властивостями якості. Запропоновано використовувати методи теорії потенційної ефективності складних систем, яка допускає, що при конструюванні виробів можливо вести відпрацювання виробів на технологічність та за іншими окремими властивостями або показниками якості, але відпрацювання конструкцій виробів на технологічність та за іншими показниками якості менш ефективне, ніж одночасне відпрацювання за всіма показниками якості.