Використання відходів скляного бою в бетонному виробництві - Бердник, Оксана; Виговський, Сергій; Ларченко, Олексій; Виговська, Катерина (Технічні науки та технології, 2023)
Із розвитком світової індустріалізації широкого розповсюдження набули відходи скляного бою. Скляний бій не розчинний матеріал у природньому середовищі, але досить перспективний матеріал для застосування при виробництві будівельних матеріалів. На сучасному етапі економічного розвитку країни до найбільш важливих питань, що визначають рівень і прискорення науково-технічного прогресу в промисловості, є зниження матеріало- та енергоємності, підвищення якості існуючих і розробка нових ефективних матеріалів, за умови широкого використання промислових відходів. У цій статті описано проведені дослідження із застосування скляного бою у виробництві цементу для підвищення експлуатаційних характеристик.