Коливач зварювального інструменту для апарата підводного зварювання мокрим способом - Лебедєв, Володимир; Лой, Сергій (Технічні науки та технології, 2023)
У статті розглянуто конструкцію механізму подачі порошкового дроту в автоматі для зварювання під водою мокрим способом з оригінальним пристроєм для коливання електродного дроту для забезпечення суцільного шва за наявності негарантованих по ширині зазорів в умовах просторового обмеження. Розроблена методика розрахунку такого коливача на основі структурних кінематичних схем його дії. Представлена реальна конструкція коливача у складі механізму подачі зварювального автомата. Розроблений коливач відрізняється компактністю та ефективністю і це видно на приведених порівняльних швах та відповідних осцилограмах.