Компаративний аналіз технологій адитивного виробництва в галузі машинобудування - Петренко, Ігор; Болотов, Максим; Ганєєв, Тімур (Технічні науки та технології, 2023)
Технологій адитивного виробництва існує понад 30 різновидів і кожного року їх стає дедалі більше, які також патентуються, стають новими, по-різному називаються, але всі вони так чи інакше мають відношення до якогось конкретного типу технологій адитивного виробництва або комбінації типів. Ця стаття містить компаративний аналіз основних технологій адитивного виробництва, опис унікальності використання кожного типу технологій, застосування технологій, їх переваги недоліки та можливість реалізації у машинобудуванні. У роботі наведено систематизацію даних, приведення вищеперерахованих показників у табличний вигляд, стан технологій адитивного виробництва та перспективи розвитку в галузі машинобудування.