UML-моделювання процесу розробки додатка планування розваг та меню готелів - Кравченко, Світлана; Сугоняк, Інна; Марчук, Галина; Гришкун, Євгеній; Швед, Оксана (Технічні науки та технології, 2023)
У цій статті представлено UML-моделювання процесу побудови додатка для планування розваг та меню готелів. Визначено алгоритм роботи та стани програмної системи, фізична модель. Продемонстровано застосування об’єктноорієнтованої моделі системи, здійснено проєктування додатка й етапи розробки вебдодатка. Використано UML-модель для візуалізації та оптимізації представлення сайту. У роботі визначено аналіз вимог, концептуальне моделювання побудови моделі розробки додатка, Проаналізовано основні етапи створення додатка. Охарактеризовано функціональні можливості використання UML-моделювання при розробці додатка з планування розваг та меню готельного бізнесу. UML-моделі мають більше функціональних можливостей для відображення об’єктів реальної та віртуальної реальності через застосування графічних та структурованих вербальних описів.