Дизайн виробів машинобудування та вибір матеріалів для забезпечення технологічності їх конструкцій - Осадчий, Олег; Парненко, Валерія (Технічні науки та технології, 2023)
Технологічність конструкції виробів машинобудування є важливим аспектом у виробництві сучасних машин та обладнання. Стаття є оглядово-інформаційною. У статті розглянуто важливість вибору матеріалів на початковому етапі дизайну виробу машинобудування і вказується на їх безпосередній вплив на технологічність та ефективність виробництва. Також висвітлюються різноманітні фактори, які необхідно враховувати при виборі матеріалів, такі як властивості матеріалів, технологічні вимоги, вартість та доступність. Наведені основні типи матеріалів, які використовуються в машинобудуванні, такі як метали, полімери, композити та кераміка розглянуті їх переваги, недоліки та застосування. Вказані виклики, з якими стикаються виробники, а також на перспективи майбутнього розвитку в галузі вибору матеріалів для машинобудування.