Системи автономного теплозабезпечення будівель - Єремєєв, Ігор; Єщенко, Олександр (Технічні науки та технології, 2023)
На основі системного підходу до аналізу стану енергетичної інфраструктури в роботі представлена концепція трансформації існуючої системи теплопостачання в цілісний комплекс розосереджених енергогенеруючих об’єктів (технопарків) з метою підвищення рівня енергетичної безпеки країни. Для забезпечення надійності та стійкості систем теплопостачання пропонується автономні локальні енергокомплекси із застосуванням когенераційних технологій та відновлювальних джерел енергії з інтегрованими системами акумуляції теплової та електричної енергії.