Вплив морфометричних параметрів рельєфу на площу поверхні земельних ділянок лісогосподарського призначення - Гера, Оксана (Технічні науки та технології, 2023)
У роботі апробовано використання некомерційних даних дистанційного зондування Землі для визначення площ поверхні земельних ділянок. Запропоновано алгоритм отримання даних місії SRTM, генерації цифрових моделей рель-єфу для подальшого визначення морфометричних параметрів рельєфу та обчислення площі поверхні ділянок. Для до-сліджень обрано п’ять лісовкритих ділянок на території України. Встановлено залежність величини відхилення площі поверхні земельної ділянки від площі її горизонтальної проєкції, від пересіченості рельєфу.