Вдосконалення процесу адитивного виробництва алюмінієвої деталі з використанням технології електродугового зварювання - Анікін, Павло; Шило, Галина (Технічні науки та технології, 2023)
У статті розроблено архітектуру процесу друку з використанням телекомунікаційної системи зворотного зв’язку, що вдосконалює процес адитивного виробництва з використанням електродугового зварювання та дозволяє контролювати температуру під час друку за допомогою лазерів та теплової камери. Проведено симуляцію, у програмному забезпеченні ABAQUS, процесу адитивного виробництва трьох рівнів трирівневої ієрархічної системи з урахуванням вимог до технологічності та якості отриманої деталі, таких як її геометричні розміри, залишкові на-пруження та збереження оптимальної швидкості виробництва. Створено оптимальну траєкторію та параметри друку для визначеної деталі. Отримані дані використано для подальшої можливості генерації автоматизованої програми для керування роботом під час процесу адитивного виробництва. Визначено залишкові напруження та мож-ливість дефектів у виготовленій деталі.