Досвід застосування ГІС-технологій при створенні (оновленні) цифрових топографічних карт масштабу 1:25000 - Стадніков, Володимир; Ліхва, Наталія; Константінова, Олена; Колосюк , Анатолій (Технічні науки та технології, 2023)
Мета цієї роботи – дослідження актуальної методології створення цифрової версії номенклатурного аркуша масштабу 1:25000 на основі аерокосмічних даних із застосуванням сучасного програмного забезпечення для форму-вання єдиної Бази топографічних даних масштабу 1:25000. Автори досліджують процеси створення (оновлення) ци-фрових топографічних карт масштабу 1:50000, щоб сформувати єдину базу даних топографічних карт масштабу 1:25000. Результати дослідження підтверджують, що використання геоінформаційних технологій і автоматизації процесів може забезпечити актуальну базу топографічних даних, яка важлива для різних сфер, покращуючи плану-вання та реалізацію проектів. У створеній базі топографічних даних масштабу 1:25000 враховуються функціональні можливості поетапної векторизації, критерії відбору, правила топологічних відносин та автоматизований контроль якості з використанням сучасних геоінформаційних технологій.