Дослідження сил опору з боку магнітно-абразивного інструменту при обробленні тонких деталей типу лопатка ГТД - Майборода, Віктор; Джулій, Дмитро; Заставський, Костянтин; Налімов, Юрій (Технічні науки та технології, 2024)
У проведеній роботі досліджено сили лобового опору, що виникають під час магнітно-абразивного оброблення тонких лопаток газотурбінного двигуна. Досліджено вплив технологічних параметрів процесу, зокрема швидкості руху лопаток вздовж робочої зони та величини магнітної індукції, на сили опору з боку магнітно-абразивного інструменту на оброблювані поверхні. Встановлено, що зростання швидкості сприяє зниженню відсоткової різниці між максимальними та мінімальними значеннями сил опору, а при малих міделевих перетинах деталей призводить також до руйнування і «зриву» веретеноподібних формувань у магнітно-абразивному інструменті.