Використання інформаційних моделей для прогнозування поведінки фінансових показників - Пархоменко, Богдан; Акименко, Андрій (Технічні науки та технології, 2024)
Стаття є оглядово-інформаційним викладенням матеріалу з використання моделей машинного навчання для прогнозування фінансових показників з можливістю покращення ухвалення рішень з метою формування збалансованого портфеля акцій. Об’єднання глибокого аналізу з машинним навчанням, використовуючи методи лінійної регресії, дерев рішень, випадкових лісів та платформ автоматичного навчання, є потужним інструментом для передбачення ринкових трендів та стратегічних рухів, а також тестування гіпотез. Особлива увага приділяється аналізу ефективності різних методів машинного навчання в умовах невизначеності та турбулентності ринку. Використання моделей штучного інтелекту, дозволяє враховувати залежності у фінансових даних. На основі проведених досліджень визначаються основні напрями подальших дій у цій сфері, включаючи впровадження інформаційних моделей у практичну діяльність фінансових інститутів.