Застосування безпілотних літальних апаратів у будівельній індустрії - Левщанов, Сергій (Технічні науки та технології, 2024)
Нові технології, такі як безпілотні літальні апарати (БПЛА), відіграють ключову роль в автоматизації процесів моніторингу та інших операцій у будівельній індустрії. Ця стаття показує огляд за основними напрямками використання БПЛА разом з іншими технологіями в будівництві та експлуатації за останні 5 років. У результаті цієї роботи було вивчено потенціал використання БПЛА в будівельній галузі, і знайдено відповіді на такі запитання: Які переваги використання БПЛА - дронів у будівельній індустрії порівняно з традиційними методами? З якими проблеми та недоліки стикається технологія дронів на шляху її впровадження в будівельну індустрію? Стаття є оглядово-інформаційною.