Вихідні дані при розробленні містобудівної документації місцевого рівня - Петраковська, Ольга; Михальова, Марія (Технічні науки та технології, 2024)
Вагомість вихідних даних визначається їх точністю, актуальністю та повнотою. Повнота даних є фундаментальним чинником, завдяки якому забезпечується комплексний та всебічний аналіз територій, розвиток яких підлягає плануванню і виражається в наявності всіх необхідних та релевантних даних. У дослідженні проведено аналіз обсягу вихідних даних необхідних для розроблення містобудівної документації місцевого рівня, а також проведено їх структуризацію відповідно до законодавчо визначених. Проведене дослідження дозволило структурувати законодавчо визначені вихідні дані та згрупувати їх в три основні групи: прогнози, цілі; об’єкти; умови. Результати дослідження ілюструють необхідність чітко визначити джерела надання інформації відповідно до визначених вихідних даних; доопрацювання переліку джерел надання інформації і додатково включення: єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, реєстру речових прав на нерухоме майно, адресного реєстру, містобудівного кадастру. Стаття є науково-методичною.