Розроблення конструкції верстатного пристрою для оброблення каналів апаратів спрямовувальних відцентрових насосів - Плис, Віктор; Дегтярьов, Іван; Нешта, Анна; Метенко, Олександр (Технічні науки та технології, 2024)
На основі використання методик проєктування верстатних пристроїв, заснованих на локальній фіксації заго-товок силами закріплення на мінімальній кількості поверхонь та технологічних можливостей сучасних металоріза-льних верстатів розроблено конструкцію верстатного пристрою для встановлення деталей типу апарат спрямову-вальний при обробленні каналів на фрезерних або багатоцільових верстатах вертикального компонування. Уперше визначено статичну жорсткість верстатного пристрою на основі розтискної цанги для оброблення каналів апара-тів спрямовуючих. Виконано чисельне моделювання напружено-деформованого стану розробленого верстатного при-строю та отримані значення величин переміщень і напружень.