Підвищення ефективності шліфування плоских поверхонь шляхом регулювання температури різання - Вовк, Олексій (Технічні науки та технології, 2025)
Процес шліфування є одним з основних видів фінішної обробки металів на більшості виробництв не тільки України, а і світу. Однак під час шліфувальних операцій у зоні обробки значною мірою зростають температури, які викликають ряд дефектів готового виробу. Для покращення якості виробу температуру в зоні обробки потрібно знижувати. Для розуміння того які параметри впливають на зростання температури і яким чином можна знизити її розглядається математична модель побудована на основі рівняння теплопровідності. Представлена в статті інформація має оглядовий характер.