Методика розрахунку максимально досяжного тиску рідинно-парового струминного ежектора з використанням термодинамічних діаграм - Ванєєв, Сергій; Чех, Олег; Мерзляков, Юрій; Карпцов, Андрій; Мелейчук, Олександр (Технічні науки та технології, 2025)
Запропоновано нову методику розрахунку рідинно-парових струминних ежекторів (РПСЕ). Вона дає змогу то-чно визначати термодинамічні параметри та основні геометричні розміри РПСЕ у різних робочих режимах, викори-стовуючи h,s-діаграми. Універсальність методу дозволяє застосовувати його до різних робочих речовин та широкого діапазону початкових параметрів. Практичне застосування методики полягає в покращенні проєктування РПСЕ для енергетичних установок, підвищуючи їхню ефективність та надійність. Наступним етапом можуть бути експери-ментальні дослідження для підтвердження теоретичних моделей.