Дослідження процесу комбінованої віброабразивної обробки у віброзмішувачі з активним робочим органом - Бугров, Дмитро; Коробко, Богдан (Технічні науки та технології, 2025)
Представлені результати експериментального дослідження процесу комбінованої віброабразивної обробки в спеціально розробленому віброзмішувачі з активним робочим органом – обертовою камерою. Ця установка забезпечує одночасну дію вібраційного збурення та обертального руху робочої камери на компоненти оброблюваного середовища, що інтенсифікує контактну взаємодію між абразивними тілами та деталями. Результати експерименту були обро-блені методами математичної статистики, отримано рівняння регресії, яке визначає функціональну залежність зміни показника питомої швидкості знімання матеріалу від зміни основних параметрів. Отримані експериментальні дані підтверджують підвищення ефективності процесу при оптимальному співвідношенні значень амплітуди вібра-цій, швидкості обертання робочої камери та маси сипучого середовища в ній.