Алгоритм розрахунку режимів оброблення осьовим лезовим різальним інструментом - Василенко, Андрій; Мельник, Олена; Субін, Анатолій (Технічні науки та технології, 2025)
У роботі розглянуто оптимізація режимів різання в умовах цифрової трансформації машинобудування. Особ-ливу увагу приділено обробленню отворів осьовими лезовими інструментами з використанням ЧПУ. Запропоновано алгоритм автоматизованого розрахунку режимів, що враховує характеристики матеріалів, інструментів і вимоги до точності. Впровадження таких рішень сприяє підвищенню якості, ефективності та конкурентоспроможності виробництва.