Розробка системи автоматизованої генерації та перевірки параметризованих практичних завдань - Хижняк, Андрій; Пріла, Ольга (Технічні науки та технології, 2025)
У роботі представлена модель системи автоматизованої генерації унікальних (параметризованих) практичних завдань та їх подальшої автоматичної перевірки з підтримкою функції автоматичного розгортання ізольованих та контрольованих індивідуальних навчальних середовищ для виконання цих завдань, що реалізує розроблену авторами інформаційну технологію. Для визначення компонентів, їх структурування і об’єднання в систему, а також для зниження складності системи шляхом абстракції і розмежування повноважень розроблена архітектура системи та описане функціональне призначення кожного модуля системи. Сформовані пропозиції щодо впровадження і використання розробленої системи в освітню діяльність.