Огляд шляхів підвищення відмовостійкості електронних пристроїв за рахунок використання сучасних полімер-неорганічних композитних матеріалів з електронною провідністю - Володимиров, Василь (Технічні науки та технології, 2025)
Останнім часом можна спостерігати постійне зростання потужності обчислювальної техніки, і не в останню чергу це пов’язано з появою багатопроцесорних обчислювальних систем і багатоядерних процесорів. Також підвищенню робочих температур сприяли чіпи SOC (system on chip), у яких практично весь ноутбук побудований у складі одного процесора. Взагалі будь-які компоненти комп’ютера на основі напівпровідників так чи інакше нагріваються під час роботи. Водночас час розвиваються технології, зростає потужність/частота/швидкість, а отже, збільшується і тепловіддача. З огляду на вищевикладене можна зробити висновок, що попри значне поширення безвідмивних флюсів, їх залишки за певних умов, як, наприклад, підвищена температура експлуатації, можуть впливати на безперебійну роботу електронного обладнання.