Дослідження земельного покриву за супутниковими даними - Воронков, Олексій; Долінська, Катерина; Євдокімов, Андрій (Технічні науки та технології, 2025)
У роботі проведено аналіз земельного покриву басейну річки Десна на основі супутникових даних Sentinel-1 та Sentinel-2 із використанням відкритого продукту ESA WorldCover станом на 2020 та 2021 роки. Дослідження пока-зало, що домінуючими типами землекористування є орні землі, ліси та природні луки. Отримані результати свідчать про стабільність структури земельного покриву в короткотривалій перспективі та демонструють ефективність супутникового моніторингу для просторового аналізу та екологічного оцінювання стану водозбірних територій. Стаття є публікацією науково-методичного характеру.