Сучасні системи автоматизованого інженерно-геодезичного контролю та керування машинами в процесі будівництва автомобільних доріг - Терещук, Олексій; Заворотний, Сергій; Сучков, Андрій (Технічні науки та технології, 2025)
У роботі виконано аналіз сучасних комплексів інженерного-геодезичного контролю та керування дорожньо-будівельними машинами. Розглянуто принцип роботи та склад автоматизованих систем нівелювання. Проаналізовано комплекти обладнання, які входять до складу систем інженерного-геодезичного контролю та керування компактними машинами, екскаваторами, бульдозерами, автогрейдерами, асфальтоукладальниками та котками.