Діагностика раку грудей: IOT-система з FPGA та WEKA-аналітикою - Гончаров, Денис (Технічні науки та технології, 2025)
У сучасному світі все більше приділяється увага науковців аналізу раку молочної залози. У статті проводиться огляд алгоритмів стиснення зображень, отриманих з ПЛІС систем для подальшої роботи у застосунку WEKA. Запропоновано можливості для ранньої діагностики раку молочної залози. Системи, які поєднують інтернет речі (IoT), програмовані логічні схеми (ПЛІС) та програму для аналізу даних, дозволять проводити щоденний моніторинг стану здоров’я та діагностувати можливі захворювання на ранній стадії. Також описано, як стиснення медичних зображень впливає на точність їхнього аналізу.