Вплив електрохімічно синтезованої суміші Cu/Cu2O/CuO на деструкцію поліетиленової плівки - Макєєва, Ірина; Кислова, Ольга (Технічні науки та технології, 2025)
У роботі досліджено вплив композиції Cu/Cu2O/CuO на швидкість деградації поліетиленової плівки під дією сонячного світла експрес-методом. Зразки плівки із вмістом 3 % гетерогенної суміші при сумарному опроміненні 120 годин продемонстрували втрату маси до 27 %, тоді як для контрольної плівки цей показник становив 2 %. Електрохімічно синтезований продукт має низку переваг під час використання: стабільність, екологічна безпека, активація випромінюванням видимого світла, можливість регулювати його фазовий склад та кристалічну структуру шляхом зміни умов електролізу.