ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДІВ DATA MINING ДЛЯ АНАЛІЗУ МЕТЕОРОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ - Казимир, В. В.; Герасименко, О. Ю. (Технічні науки та технології, 2016)
Розглянуто підходи у використанні методів Data Mining (DM) для оброблення та аналізу метеорологічних даних. Коротко описано технологію Knowledge Discovery in Databases (KDD) та представлено опис методів DM як одного з етапів KDD. Наведено приклад короткострокового прогнозування температури повітря для м. Чернігова з використанням нейромереж (вхідними даними були дані метеостанції м. Чернігова за 2013–2015 роки).