ОПИС ЕНЕРГІЇ АКУСТИЧНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ ПІД ЧАС ЗМІНИ ВЛАСТИВОСТЕЙ ОБРОБЛЮВАНОГО КОМПОЗИЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ - Филоненко, Сергей Федорович (Технічні науки та технології, 2016)
Проведено аналіз енергетичних параметрів акустичної емісії залежно від властивостей композиційного мате-ріалу при його механічному обробленні для термоактиваційної моделі руйнування поверхневого прошарку. Визначено та описано закономірності зміни енергетичних параметрів акустичної емісії під час зростання параметра, що характеризує властивості композиційного матеріалу. Показано, що найбільшу чутливість до зміни властивостей композиційного матеріалу має дисперсія середнього рівня енергії результуючого сигналу акустичної емісії.