ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНІКИ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ ЗВУКУ ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ ТА АНАЛІЗУ ДЖЕРЕЛ ШУМУ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ - Liptai, Pavol; Moravec, Marek; Zbojovský, Ján (Технічні науки та технології, 2018)
У цій статті розглянуто метод динамічної візуалізації шуму, використовуючи акустичну камеру. Використання акустичної камери дає можливість візуалізувати й ідентифікувати джерела звуку рухомої техніки, а так само джерела шуму в моторному відсіку. Для того щоб краще діагностувати дефекти, можна дані вимірювання поєднувати з вимірами вібраційних сенсорів. Результат дослідження показав різницю у рівні звуків між двома машинами Skoda Octavia на тій самій дорозі при різних швидкостях. Частковий висновок – це аналіз частоти та ідентифікація домінуючих джерел звуку в моторному відсіку VW Golf з об’ємом двигуна 1,4 л.