МОДЕРНІЗАЦІЯ УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТНОЮ СИСТЕМОЮ У ВИРОБНИЧІЙ СИСТЕМІ - Patrik, Šarga; Tomáš, Záboly (Технічні науки та технології, 2020)
Актуальність теми дослідження. В даний час, вкрай важливо, щоб йти в ногу з сучасними технологіями. Отже, ця робота спрямована на модернізацію виробничої системи Festo MPS 500. Завдяки цьому можна буде застосувати до системних технологій, що відповідають останнім тенденціям у Індустрії 4.0. Підготовлена таким чином система MPS 500 може бути використана для дослідження нових тенденцій відповідно до Індустрії 4.0. Модернізована система MPS 500 також знайде застосування у навчанні студентів у галузі автоматики та мехатроніки, щоб вони були достатньо підготовлені до практики. Постановка проблеми. Метою дослідження була модернізація транспортної системи модульної виробничої системи Festo MPS 500 відповідно до платформи Індустрія 4.0. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Під час оновлення системи MPS 500 та підготовки даного документу ми врахували як сучасні джерела - публікації та статті, що стосуються сучасного стану Індустрії 4.0, так і модульні виробничі системи, а також існуючі модульні виробничі системи на базі платформи Індустрія 4.0. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. На даному етапі досліджень збір даних із системи MPS 500 та взаємозв'язок з хмарою здійснено не було. Постановка завдання. Метою цієї статті є модернізація MPS 500, що дозволить зосередитися на дослідженнях Індустрії 4.0 cпеціально для розгортання кіберфізичних систем, інтернету речей, великих даних, хмарних обчислень. Виклад основного матеріалу. Ефективне дослідження нових технологій у галузі потребує використання сучасних систем, що відповідають критеріям платформи Індустрія 4.0. Отже, оригінальна система Festo MTS 500 була модернізована системами виробництва Siemens. Висновки відповідно до статті. Основна мета цієї роботи полягала в модернізації транспортної системи виробничої системи MPS 500. Елементи управління системою були змінені та створено нову програму управління в середовищі порталу TIA. Потім функціональність MPS 500 була перевірена, де була підтверджена повна функціональність системи. Це робить MPS 500 готовим до подальшого розширення відповідно до Індустрії 4.0.