КОНЦЕПЦІЯ МОНІТОРИНГУ ФІЗІОЛОГІЧНИХ ФУНКЦІЙ ЗА ДОПОМОГОЮ НОСИМИХ СЕНСОРІВ - Rákay, Róbert; Galajdová, Alena (Технічні науки та технології, 2021)
Актуальність теми дослідження. Сучасні тенденції автоматизації орієнтовані на впровадження нових технологій в повсякденне життя людей, незалежно від того, здорові вони чи ні. Нині моніторинг загального стану здоров'я став простішим завдяки розробці інтелектуальних переносних пристроїв. Постановка проблеми. Переносні пристрої повинні бути безпечними, зручними, дуже легкими і мати ненав'язливий дизайн. Новітні технологічні рішення в області мікроконтролерів, сенсорів та зв’язку забезпечують значні переваги з точки зору бездротового моніторингу різних параметрів. Аналіз останніх досліджень і публікацій. При підготовці статті були проаналізовані різні загальнодоступні публікації, довідникові матеріали та експериментальні рішення. Результати інших експериментів також були використані для створення бази знань по цій темі дослідження. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Існує безліч технологій для вимірювання різних фізіологічних параметрів і зв'язку, які працюють онлайн і офлайн від різних виробників. Однієї статті недостатньо для їх опису та аналізу. Постановка завдання. У цій статті були проаналізовані конструктивні особливості та концепції переносних систем моніторингу. Результати статті є основою для подальшої розробки інтегрованого складного переносного пристрою із системою ідентифікації. Виклад основного матеріалу. Стан людини потрібно проводити моніторинг для того, щоб мати можливість передбачити майбутні інфекції або запобігти поширенню хвороби. Використання компактних рішень для моніторингу здоров'я, таких як датчики, мікроконтролери з вбудованими комунікаційними технологіями забезпечує гарну основу для вирішення таких завдань як моніторинг фізіологічного стану людини. Висновки відповідно до статті. У запропонованій статті розглядаються особливості, які необхідно враховувати при проектуванні переносного пристрою. Запропонована система може надати корисну інформацію про здоров'я користувача, метою розробки було знайти найбільш дешеве рішення для університетського середовища.