КОНСТРУКЦІЯ РОБОТА ДЛЯ ЗБИРАННЯ М’ЯЧІВ - Янош, Рудольф; Мурали, Срикантх (Технічні науки та технології, 2021)
Автоматизація сервісної діяльності поступово поширюється на сферу спортивного обладнання, що дозволяє автоматизувати рутинні дії. У цій статті описано конструкцію робота для збору м’ячів на тенісному корті. Проєктування автоматизованого обладнання є мультидисциплінарним завданням, що об’єднує конструювання шасі робота, механізму, що виконує основні функції, розробка навігаційної системи та системи машинного зору. Існує кілька аналогічних типів роботів, у яких переважно використовуються колісні шасі. У найпростіших роботів інтелектуальна система збирання м’ячів полягає лише у випадковому переміщенні робота навколо визначеного простору. Більш досконалі аналоги описують простір руху. Механізм збору кульок в основному реалізується за механічним принципом. Унаслідок різноманітності конструкцій сервісного робота для збору м’ячів у цій статті обрано шасі з конкретними параметрами. У статті розглянуто основні ключові етапи проєктування робота для збору м’ячів. Завдання роботи полягає в розробці сервісного робота, корисного для людей, які займаються тенісом, оскільки вони витрачають багато часу, збираючи м’ячі, розкидані по полю. Це також зменшить витрати зусиль гравця. Завдяки цьому він може більше зосередитися на своїй тенісній практиці. Запропонована концепція чотириколісного мобільного робота для збору м’ячів з тенісного корту. Робот здатний до самостійного маневрування. Управління роботом можна здійснювати бездротово із застосуванням технології Bluetooth. Робот управляється платою мікроконтролера Arduino Uno R3 разом з такими датчиками, як LiDAR, ультразвуковий датчик, датчик швидкості, інфрачервоний датчик, системою камер. Датчики на роботі можуть використовуватися для пошуку робота, а виявлення тенісного м’яча можна досягти за допомогою алгоритму виявлення об’єктів на основі OpenCV. A *. Стаття є оглядово-інформаційною.