МЕТОД ПРИСКОРЕННЯ ВИКОНАННЯ ЗАДАЧ НЕЙРОННИХ МЕРЕЖ НА ГЕТЕРОГЕННИХ СИСТЕМАХ CPU-GPU - Русінов , Володимир; Череватенко, Олексій; Пустовіт, Леонід; Пустовіт, Олександр (Технічні науки та технології, 2021)
У статті розглянуто питання використання гетерогенних систем CPU-GPU для прискорення вирішення задач, пов’язаних із навчанням нейронних мереж. Досліджено основні архітектурні відомості, застосовані в кінцевій архітектурі гетерогенної системи. Розроблено метод на основі лінійної регресії для розподілу задачі між процесором та відеоприскорювачем. На основі методу, проведені експериментальні дослідження на зазначених системах. На основі отриманих результатів був проведений аналіз на основі визначених коефіцієнтів прискорення.