АНАЛІЗ ЗАСТОСУВАННЯ КОНСТРУКЦІЙ ТА ОБЛАСТІ КОНТАКТУ ШТИФТОВИХ КОНІЧНИХ З’ЄДНАНЬ З КОНУСНІСТЮ 1:50 - Дегтярьов, Іван; Нешта, Анна; Самардак, Микола; Кононович, Віталій; Кушніров, Павло; Бага, Вадим; Клок, Ярослав (Технічні науки та технології, 2021)
На основі геометричного аналізу області контакту штифтового конічного з’єднання встановлено параметри, що впливають на тип контакту отвору і штифта. Уперше встановлена та запропонована у вигляді формули залежність величини відхилення кута отвору під штифт від допусків на параметри розгорток конічних. У роботі як рекомендації конструктору для проєктування штифтових конічних з’єднань із конусністю 1:50 представлені графіки залежності відхилення кутів отвору та штифтів класів точності А і В від їхнього номінального значення. Також визначена сумарна відносна похибка відхилення кутів отвору та штифта від номінального значення кута для усіх стандартних значень діаметрів штифтових конічних з’єднань.