ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ПОВЕРХНЕВОГО ЗМІЦНЕННЯ ДЕТАЛЕЙ МАШИН - Тулупов, Володимир; Онищук, Сергій (Технічні науки та технології, 2021)
У статті досліджено методи поверхневого зміцнення деталей машин з використанням електроімпульсного вигладжування з модифікуванням та алюмотермії. Досліджено зносостійкість та інтенсивність зношення дослідних зразків з використанням методу штучних баз. Визначено, що зносостійкість після фрикційного електроімпульсного вигладжування збільшується в 1,8 раза. Після алюмотермії зносостійкість збільшується в 2 рази, інтенсивність зношення після фрикцій-ного електроімпульсного вигладжування зменшується в 1,6 раза, після алюмотермії зменшується в 1,8 раза.