ФОРМУВАННЯ ВОЛЬТ-АМПЕРНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ДЖЕРЕЛ ЖИВЛЕННЯ ЗВАРЮВАЛЬНОЇ ДУГИ - Халіков, Володимир; Жерносєков, Анатолій; Шатан, Олександр; Муха, Андрій (Технічні науки та технології, 2021)
Актуальними є дослідження щодо поліпшення ефективності технології дугового зварювання та функціонування обладнання. Розглянута теоретична й апаратна реалізація зворотних зав’язків систем управління трифазними дуговими випрямлячами для належного формування їхніх вольт-амперних характеристик і модифікацій зворотних зв’язків систем. Розроблена універсальна й компактна система управління дуговими випрямлячами з можливістю її застосування в установках для зварювання в середовищі інертних і активних газів.