МОНІТОРИНГ ПРОЦЕСІВ НА ОСНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ RFID - Вагаш, Марек; Галайдова, Алена (Технічні науки та технології, 2021)
Важливо вказати на необхідність впровадження інноваційних технологій (таких як RFID). Причини в основному в автоматизації складних виробничих ліній і цілих технологічних процесів. Метою статті є представити можливості технології RFID та реалізувати їх на певному автоматизованому робочому місці від компанії FESTO. Інший намір - окреслити можливості обробки отриманих таким чином даних. Попередні публікації та дослідження доводять, що технологія RFID вже широко поширена у світі і використовується переважно великими компаніями. Проблемою є обробка отриманих даних та їх зберігання, відображення в хмарі. У цій сфері найчастіше використовується комплексне та повне рішення сторонніх виробників, таке як "RFID Midlleware". Тим не менш, ми вважаємо за необхідне вирішити проблему обробки даних за допомогою цієї технології, а також їх зберігання в хмарі. Метою статті є представити можливості технології RFID та реалізувати їх на певному автоматизованому робочому місці від компанії FESTO. Інший намір - окреслити можливості обробки отриманих таким чином даних. Метою статті є впровадження технології RFID в існуюче автоматизоване робоче місце від компанії FESTO. Акцент робиться на програмно -апаратній конфігурації необхідних підкомпонентів. Цілком ймовірно, що незважаючи на ситуацію, що триває у світі з COVID, технологія RFID буде впроваджена в більшій мірі. Уповільнення економіки може призвести до запуску процесів оптимізації витрат та підвищення ефективності процесів та послуг.