СПОСІБ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДЕПЕРСОНІФІКАЦІЇ БАЗ ДАНИХ - Ліпська, Влада (Технічні науки та технології, 2021)
Тема є актуальною через необхідність захисту персональних даних під час зберігання чи використання у різних системах, тому попит на анонімізацію даних закономірно з кожним днем зростає. Розглянуто відомі способи ста- тичних замін, побудов реляційних даних та залежних від заданих математично кривих даних, і запропоновано метод покращення результатів – поєднання відомих способів замін із штучним синтезом даних на основі їх природи, врахо- вуючи математичні показники. Метод було перевірено експериментально та висвітлено результати такого засто- сування з аналізом.