МОНІТОРИНГ ЧАСТКИ ЗЕМЕЛЬ ТРАНСПОРТУ В ЗЕМЕЛЬНИХ ТОРГАХ - Ванчура, Роман; Смолій, Катерина; Серант, Оксана; Вітровий, Андрій; Ярема, Наталія (Технічні науки та технології, 2021)
Транспортний сектор України потребує суттєвих змін у землекористуванні відповідно до міжнародних угод. Необхідно систематизувати поняття земель транспорту, проаналізувати тенденції щодо використання земель для таких цілей в розрізі власників землі та землекористувачів, а також окреслити перспективи розвитку землекористування транспортного сектора України. Відсоток аукціонів, на які виносять землі транспорту, залишається невеликим, оскільки землі транспорту не користуються попитом на земельних торгах. Це можна пояснити відсутністю фінансово-спроможних учасників аукціону серед українців, недостатню наповненість бюджетів та недостатнє висвітлення роботи аукціонів. Слід зауважити, що для Львівської області відсоток аукціонів для земель транспорту складає до 40 % усіх аукціонів в Україні, що свідчить про розвиток транспортної галузі на території області.