ОСОБЛИВОСТІ СТРУКТУРОУТВОРЕННЯ МЕТАЛУ ПРИ ЕЛЕКТРОДУГОВОМУ МЕХАНІЗОВАНОМУ НАПЛАВЛЕННІ З МОДУЛЯЦІЄЮ РЕЖИМІВ - Лебедєв, Володимир; Тищенко, Віктор; Лой, Сергій (Технічні науки та технології, 2022)
У статті досліджено особливості забезпечення твердості поверхневого зміцнення деталей машин та механзмів з використанням способу наплавлення модульованим струмом. Представлені та проаналізовані результати експериментальних досліджень, отримані при наплавленні з модуляцією режимів дугового процесу з керованими характеристиками модульованого впливу. Розроблена математична модель залежностей твердості наплавлених шарів від основних параметрів модуляції. Для прикладу та візуалізації побудовані графіки таких залежностей. Розглянуті мікрошліфи наплавлень із визначенням особливостей структури металу.