ПРОДУКТИВНІСТЬ РНР CRUD WEB-СЕРВІСІВ ПРИ РОБОТІ З ДАНИМИ POSTGRESQL - Точилін, Сергій (Технічні науки та технології, 2022)
Розроблені PHP CRUD Web-сервіси для роботи з даними СКБД PostgreSQL, а також програма-тестер для визначення їх продуктивності. З допомогою створених програм отримані дані про продуктивність XML-RPC, SOAP та RESTful РНР Web-служб при виконанні CRUD операцій створення, читання, оновлення та видалення даних PostgreSQL. Отримані результати свідчать, як про істотний вплив технології розробки сервісу на його продуктивність, так і про доцільність використання RESTful Web-служб в SOA-додатках, які для роботи з даними PostgreSQL застосовують CRUD операції.