ОЦІНКА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОВ’ЯЗАНОСТІ ПРОЦЕСІВ ПРИ ФУНКЦІОНАЛЬНОМУ МОДЕЛЮВАННІ СИСТЕМИ ВИПРОБУВАНЬ - Корнієнко, Світлана; Корнієнко, Ігор; Дмитрієв, Володимир; Павленко, Анатолій; Камак, Дмитро (Технічні науки та технології, 2022)
У статті розглянуто питання оцінки функціональних моделей на передпроєктному етапі. Запропоновано спосіб оцінювання пов’язаності процесів при функціональному моделюванні складних систем за допомогою графічної нотації IDEF0 з використанням засобів автоматизованого проєктування. Оцінка має чіткі логічні межі й чутлива до зміни параметрів оцінюваної моделі. Зважаючи на різну важливість зв’язків, що передбачено інтерфейсом графічної нотації IDEF0, запропоновано використання шкали вагомості типу зв’язку, що забезпечує відображення в оцінці пов’язаності функцій сильних або слабких типів зв’язків і, відповідно, успішності й раціональності конфігурації функціональної моделі.